دستگاه تصفیه آب خانگی انواع و اقسام مختلفی دارد مانند دستگاه تصفیه آب خانگی کیسی، دستگاه تصفیه آب خانگی زیرسینکی، پارچه تصفیه آب و غیره. بسته به مدل هر کدام از این دستگاه ها و برند و شرکت سازنده آن ها و یا عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی قطعات تشکیل دهنده هر یک از آن ها با یک دیگر متفاوت هستند. در بین دستگاه های تصفیه آب خانگی، مدل زیر سینکی یکی از پرفروش ترین مدل ها است. در این مطلب می خواهیم قطعات این دستگاه را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.
قطعات دستگاه تصفیه آب خانگی
دستگاه تصفیه آب خانگی شامل شیر ورودی آب، فیلتر الیافی، سوییچ فشار پایین، فیلتر کربن فعال، فیلتر کربن بلاک، سوییچ فشار بالا، مخزن، شیر فاضلاب، فیلتر پست کربن و مواد معدنی و سیری که روی سینک متصل می شود، است. هنگام خرید دستگاه تصفیه آب خانگی باید به فیلتر دستگاه تصفیه آب توجه کنید که بسته به نوع کیفیت آب تولید شده و داشتن فرایند اسمز معکوس تعداد دستگاه تصفیه آب متفاوت خواهد بود. در ادامه ویژگی های هر یک از این قطعات را برای شما شرح می دهیم:
استند یا شاسی یا براکت دستگاه تصفیه آب خانگی
دستگاه های تصفیه آب روی یک پایه یا بدنه قرار دارند که به آن پایه شاسی می گویند. جنس این شاسی ها را معمولا شرکت های سازنده به صورت پلاستیکی یا فلزی می سازند که تمامی اجزای دستگاه تصفیه روی آن سوار می شود.
وجود شاسی یا بدنه دستگاه تصفیه آب سبب می شود تا نیازی به سوراخ کردن کابینت آشپزخانه نباشد. حمل و جابه جایی دستگاه تصفیه آب خانگی هم با این شاسی ها راحت تر صورت می گیرد و در نتیجه سرویس تصفیه آب راحت تر خواهد بود.
شیر سه راهی ورودی آب
شیر سه راهی ورودی آب از دیگر قطعات دستگاه تصفیه آب خانگی است که از طریق تبدیل به انشعاب آب ورودی متصل می شود. از این طریق می توان آب آشامیدنی شهری را وارد فیلتر مرحله اول کرد.
شیر استیل آب ورودی
شیر استیل آب ورودی هم قبل از دستگاه نصب می شود و وظیفه اصلی آن باز و بسته کردن آب ورودی به دستگاه تصفیه آب است.
هوزینگ فیلترهای پیشرفته
سه عدد هوزینگ در پایین دستگاه تصفیه آب وجود دارد که فیلترهای پیش تصفیه که در واقع همان مراحل یک و دو و سه هستند، داخل آن ها قرار می گیرند. اولین هورینگ شفاف و دوتای دیگر به رنگ سفید هستند. داخل هورینگ هم شفاف فیلتر الیافی قرار دارد و داخل دو هورینگ دیگر فیلترهای کربن پودری و کربن بلاک قرار می گیرد.
هوزینگ فیلتر ممبران
در داخل این هوزینگ هم فیلتر ممبران دستگاه که یکی از مهم ترین فیلترهای دستگاه می باشد، قرار می گیرد. این هوزینگ ها به رنگ سفید هستند و در خود یک ورودی برای آب خام به هوزینگ و دو خروجی دارد که یکی از آن ها برای آب تصفیه شده است و دیگری برای املاح حذف شده آب به کار می رود.
آچار هوزینگ
با آچار هوزینگ می توان هوزینگ های فیلترهای پایین دستگاه تصفیه آب و یا درپوش های هوزینگ فیلتر ممبران را جهت تعویض فیلتر باز و بسته کرد.
فیلتر الیافی
بعد از اتصال دستگاه تصفیه آب به انشعاب ورودی، آب آشامیدنی برای اولین مرحله تصفیه وارد هوزینگ فیلتر الیافی تصفیه آب خواهد شد. این فیلتر کلیه گل و لای و ذرات درشت موجود در آب را کاملا حذف می کند. برای باز و بسته کردن هوزینگ از آچار مخصوص آن استفاده خواهد شد.
فیلتر کربن فعال و فیلتر کربن بلاک
بعد از این که آب از فیلتر الیافی عبور کرد، گل و لای و ذرات معلق هم به هوزینگ در مرحله دوم و سوم وارد می شود. محفظه دوم که فیلتر کربن UDF در آن قرار دارد، کلیه آلاینده های شیمایی موجود در آب همچون کلر را به کل حذف می کند. در این صورت طعم و بوی آب بسیار خوب خواهد شد.
در هوزینگ مرحله سوم فیلتر کربن بلاک قرار دارد که عملکردی شبیه به فیلتر کربن فعال دارد. آلاینده های باقی مانده در آب از مرحله دوم کاملا حذف می شود و طعم و بوی آب بهبود می یابد. این فیلتر شکل استوانه ای دارد که دور آن یک توری کشیده شده است.
فیلتر ممبران
آب بعد از این که در مرحله سوم وارد پمپ دستگاه تصفیه آب می شود، با فشار وارد فیلتر ممبران آب تصفیه می شود که در این مرحله تمامی املاح مضری که در آب وجود دارند، توسط غشای فیلتر ممبران گیر می افتند. در نهایت آبی عاری از آلودگی و آلاینده شیمایی تولید می شود. فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آبی قرار دارد که تصفیه آب در آن به روش اسمز معکوس انجام می گیرد. فیلتر ممبران دو خروجی آب دارد که یکی از این خروجی ها مربوط به آب کثیف و حاوی املاح شیمایی است که به فاضلاب می رود. خروجی دیگر هم مربوط به آب تمیز و عاری از هرگونه آلاینده های شیمایی است که به مخزن دستگاه تصفیه آب می رود. لازم است بدانید که فیلتر ممبران نسبت به کلر بسیار حساس است و در مرحله دوم و سوم باید کلر موجود در آب کاملا حذف شود که به آن آسیبی وارد نشود.
فیلتر پست کربن
آب بعد از این که از فیلتر ممبران عبور کرد، وارد فیلتر کربن نهایی می شود که این فیلتر هم باعث می شود تا آب طعم و بوی بهتری بگیرد و آن را طبق ذائقه مصرف کننده درآورد. آب به دلیل ماندن در مخزن تصفیه آب ممکن است طعم و بوی ماندگی به خود بگیرد، به همین دلیل باید از فیلتر پست کربن عبور یابد تا طعم و بوی آن تغییر نکند.
فیلتر مینرال
در بعضی از دستگاه های تصفیه آب خانگی یک فیلتر نارنجی رنگ به نام فیلتر مینرال وجود دارد که آب بعد از فیلتر پست کربن وارد فیلتر مواد معدنی می شود. این فیلتر می تواند مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند منیزیم و کلسیم را به آب آشامیدنی اضافه کند.
فیلتر قلیایی
فیلتر قلیایی هم آخرین اما مهم ترین فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی است که میزان PH آب آشامیدنی را افزایش می دهد و باعث می شود تا آب اسیدی نشود و برای بدن مضر نباشد.
پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی
در دستگاه هایی که به روش اسمز معکوس عمل می کنند، از پمپ برای تامین فشار آب برای فیلتر ممبران استفاده می شود که برای ورود آب به فیلتر ممبران آب باید فشار زیادی داشته باشد.
لوازم جانبی دستگاه تصفیه آب
با زیاد شدن تقاضا برای خرید دستگاه های تصفیه آب، میزان درخواست لوازم جانبی و قطعات این دستگاه نسبت به قبل بیشتر شده است. این دستگاه ها انواع مختلفی دارند و قطعات و لوازم جانبی آن ها با یک دیگر متفاوت هستند و هر کدام از آن ها تولید شده توسط شرکت های مختلف ایرانی و خارجی هستند. در این مطلب ما قصد داریم قطعات و لوازم جانبی دستگاه تصفیه آب را به شما معرفی کنیم و در مورد هر یک توضیح دهیم تا اگر زمانی دستگاه شما نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه داشت، با لوازم آن آشنا باشید.
هد پمپ تصفیه آب
هد پمپ ها در قسمت بالایی پمپ دستگاه آب قرار می گیرند. گاهی پیش می آید که فشار سنج دستگاه نمی تواند عددی را نمایش دهد. این عدم ورود آب با فشار مناسب می تواند به دلیل خرابی پمپ باشد البته این بدان معنا نیست که پمپ شما باید حتما تعویض شود. کارشناس معمولا در این زمان می تواند هد پمپ را به جای کل پمپ تعویض کند. هزینه تعویض پمپ بسیار زیاد است اما تعویض هد پمپ به میزان قابل توجهی ارزان و کم است.
ترانس یا آداپتور دستگاه تصفیه آب
ترانس دستگاه همراه با پمپ تصفیه آب است و دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس برای این که بتواند عملکرد بهتری داشته باشد نیاز به فشار آب دارد که این فشار را پمپ تهیه می کند. پمپ هم برای کار کردن نیاز به جریان برق دارد که آن را ترانس یا آداپتور دستگاه فراهم می کند.
گیج فشار سنج دستگاه تصفیه آب
همه دستگاه های تصفیه آب دارای فشارسنج هستند که به صورت عقربه ای فشار آب ورودی را با واحد PSI نشان می دهند. وجود گیج فشار سنج برای همه دستگاه ها اجباری نیست اما اگر در دستگاه وجود داشته باشد می تواند به شما کمک کند تا وقتی که فشار آب ورودی به دستگاه کمتر از 50 بود به شما هشدار دهد که دستگاه دچار خرابی و ایراد شده است.
هوزینگ فیلتر دستگاه تصفیه آب
هوزینگ به همان لوازم استوانه ای گفته می شود که در دستگاه تصفیه آب قرار می گیرد. این قطعه در واقع نوعی محفظه برای سه فیلتر اصلی مرحله اول است. تعداد هوزینگ ها در همه دستگاه ها 3 عدد است اما دستگاه هایی که به طور کلی فقط یک یا دو مرحله آب را تصفیه می کنند، تعداد کمتری هوزینگ دارند. برای دستگاه های تصفیه آب خانگی، نیمه صنعتی و همچنین جامبو سایز هوزینگ دستگاه ها تغییر می کند.
هوزینگ هایی که در بازار وجود دارند در دو نوع مات و شفاف عرضه می شوند. دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوسی که فیلتر های الیافی مرحله اول دارد، از هوزینگ شفاف استفاده می شود. فیلترهایی همچون فیلتر کربن پودری و کربن بلاک در هوزینگ های مات قرار می گیرند.
شیر برداشت دستگاه تصفیه آب
شیر برداشت برای فرآیند فیلتراسیون آب ساخته نشده فقط برای این قرار دارد که آب تصفیه شده از آن خارج شود و مورد مصرف قرار گیرد. به دور کلی دو نوع شیر برداشت وجود دارد که یا پیچی و ستاره ای است و یا اهرمی. بسته به سلیقه خود می توانید هر کدام از این شیرها را برای دستگاه تصفیه آب خود تهیه کنید.
استند یا شاسی دستگاه تصفیه آب
بیشتر دستگاه های تصفیه آبی که امروزه تولید می شوند، دارای یک پایه و بدنه هستند که به آن شاسی می گویند. شاسی را معمولا از جنس پلاستیک یا فلز می سازند و کلیه اجزا و قطعات دستگاه تصفیه کننده آب روی این پایه قرار می گیرد. وجود شاسی یا بدنه دستگاه تصفیه آب باعث می شود تا دیگر نیازی نباشد کابینت ها را سوراخ کنید. در ضمن می تواند حمل و جابجایی دستگاه را هم برای شما راحت تر کند. در نهایت سرویس دستگاه برای کارشناس هم آسان خواهد شد. اگر دستگاه شما دارای این پایه یا شاسی نبود می توانید به طور جداگانه آن را تهیه کنید. این پایه ها هم به صورت گیج فشار سنج دار و هم فاقد گیج فشار سنج در بازار وجود دارد.
شلنگ دستگاه تصفیه آب
دستگاه های تصفیه آب دارای فیلترهای متنوعی است که این فیلتر کاملا به یک دیگر متصل هستند و با هم ارتباط دارند. به این معنا که زمانی که آب وارد دستگاه تصفیه کننده آب می شود، ابتدا به فیلتر مرحله یک می رود و عملیات فیلتراسیون انجام می شود. سپس به فیلتر دوم می رود و تا آخر این روند ادامه پیدا می کند. بعد از فرآیند فیلتراسیون آب وارد مخزن آب شده و در آن جا نگهداری می شود. همه این اتصالاتی که از آن صحبت کردیم به وسیله شلنگ آب انجام می گیرد. شلنگ های آب سایزهای مختلفی دارند. اگر به هر دلیلی این شلنگ ها دچار پارگی یا سوراخ شوند، شما می توانید یک شلنگ جدید خریداری کنید.
شیر مخزن تصفیه آب
همه دستگاه های تصفیه کننده آب اسمز معکوس زیر سینکی برای خود مخزن آب دارند. این مخازن فشار مناسبی دارند. در واقع حجم قابل توجهی از مخزن دارای هوای فشرده شده است. برای این که مقدار آب ورودی به مخزن ذخیره کنترل شود، یک شیر روی این مخزن وجود دارد که به آن شیر تانک یا شیر مخزن می گویند که در صورت خرابی آن می توانید یک نمونه جدید خریداری کنید.
بست نگهدارنده فیلتر دستگاه تصفیه آب
بست های نگهدارنده آب انواع مختلفی دارند که در این قسمت هر یک از آن ها را به شما معرفی می کنیم:
• بست پایه ممبران: این بسته ها برای نگه داشتن ممبران مورد استفاده قرار می گیرد. این بست بعد از این که به فیلتر ممبران وصل شد، به شاسی دستگاه هم نصب می شود تا اتصالات محکم شوند. این بست ها در انواع سایزهای 12 اینچی یا بزرگتر به فروش می رسند.
• بست پایه پست کربن: این بست نسبت به مدل ممبران کوچک تر است و برای اتصال فیلتر مینرال و پست کربن کاربرد دارد.
• بست بزرگ به کوچک: این بست دو طرفه است و طرف بزرگ تر آن مربوط به نگهداری از فیلتر ممبران و طرف کوچک تر آن برای نگهداری از فیلترهای پست کربن و مینرال است.
• بست کوچک به کوچک: برای فیلتر مینرال و پست کربن روی هم استفاده می شود.
زانو اتصال تصفیه آب
شلنگ هایی که در دستگاه تصفیه آب قرار می گیرند قطری برابر با 1.4 اینچ دارند. زانو اتصال تصفیه آب برای این طراحی شده که بتوان قطعات مختلف دستگاه مانند شلنگ و غیره را به راحتی به یک دیگر وصل کرد. زانوهایی که قطر 1.8 اینچی دارند برای پوسته ممبران در دو مدل ساده و سوپاپ دار مناسب هستند. زانوی 1.4 اینچی هم برای اتصال هوزینگ ها، فیلترها، شیر برقی و سوییچ های پرشر و لو پرشر کاربرد دارند. زانوی 3.8 اینچی هم برای پمپ ها مناسب هستند.
شیر برقی دستگاه تصفیه آب
شیر برقی یکی از قطعات برقی است که خود برای کار کردن نیاز به آداپتور دارد. این شیر همراه با سنسورهای فشار بالا و فشار پایین کار می کند. زمانی که سوییچ ها به شیر برقی دستور می دهند تا فشار قطع شود، این شیر به طور اتوماتیک راه ورود آب به دستگاه را می بندد. این شیرها در دستگاه تصفیه خانگی معمولا با ولتاژ 24 کار می کنند اما در مدل های نیمه صنعتی با ولتاژ 36 کار می کنند.
شیر ورودی تصفیه آب
آب باید از به واسطه لوله های آب شهری وارد شلنگ دستگاه تصفیه اب شوند. این عمل توسط شیرهای ورودی دستگاه انجام می گیرد. آب از یک سمت وارد شیر ورودی می شود و از سمت دیگر هم خارج شده و وارد شلنگ دستگاه می شود.
شیر میکس تصفیه آب
شیرهای میکس یکی از شیرهای کاربردی دستگاه تصفیه کننده آب است که می توان سختی آب را برای شما تنظیم کند. این شیر آلاینده های بسیار زیادی را از آب حذف می کند و باعث می شود املاح موجود در آب به میزان زیادی کاهش یابند. بنابراین آب با درجه خلوص بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد. از قابلیت های دیگر این شیر این است که می تواند املاح جدا شده آب را دوباره برگرداند تا مشکل کم بودن دن املاح برای شما حل شود. این شیرها در دو مدل پلاستیکی و فلزی در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
مغزی شیر دستگاه تصفیه آب
دستگاه های تصفیه کننده آب شیر برداشت دارند. این شیرها ممکن است به دلیل عدم تعویض فیلتر در زمان مناسب و به دنبال آن سخت شدن آب، خراب شوند و یا به چکه بیفتند. در صورت خرابی یا چکه کردن شیر برداشت می توانید مغزی مربوط به شیر را تعویض کنید.
فلو یا محدود کننده فاضلاب دستگاه تصفیه آب
محدود کننده در مسیر شلنگ ممبران به فاضلاب نصب می شود و وظیفه آن این است که فشار رو به عقب به سمت فیلتر ممبران ایجاد کند و با ایجاد این فشار از هدر رفتن بیش از حد آب جلوگیری کند. در صورتی که از این محدود کننده استفاده نشود، آب پر فشاری که پمپ دستگاه به سمت فیلتر مرحله 4 می فرستد با همان فشار زیاد از داخل فیلتر ممبران به فاضلاب می رود. اما اگر این محدود کننده وجود داشته باشد فشار آب در فیلتر مرحله چهار ممبران بیشتر می شود و ممبران می تواند عملکرد مد نظر را داشته باشد.
لوازم برقی تصفیه آب
تأمین آب شرب سالم یکی از مهم ترین دغدغه های زندگی تمدن شهری است. به همین دلیل نیز کارشناسانی که در این حوزه فعالیت می کنند تا کنون تجهیزات و ابزارآلات زیادی برای محقق کردن این هدف طراحی کرده اند. یکی از بهترین آن ها نیز دستگاه تصفیه آب است که البته در حال حاضر در انواع و اقسام مختلفی به بازار عرضه می شود و مدل های متنوعی دارد. از آن جایی که کیفیت آب شرب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نمی توان آن را نادیده گرفت، ما قصد داریم در ادامه به صورت اختصاصی در مورد دستگاه های تصفیه آب صحبت کنیم و تمام لوازم برقی یک دستگاه تصفیه آب را به طور کامل به شما معرفی کنیم. پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا با جدید ترین و مدرن ترین تجهیزات دستگاه های تصفیه آب آشنا شوید و بتوانید از قابلیت ها و امکانات این دستگاه های کاربردی به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.
لوازم برقی تصفیه آب
در دستگاه های تصفیه آب از تجهیزات برقی متعددی استفاده می شود. اینک جهت آشنایی بیشتر شما با ساختار این دستگاه، ما مهم ترین لوازم برقی آن را به شما معرفی می کنیم و کارایی آن ها را به طور دقیق مورد نقد و برررسی قرار می دهیم و این لوازم عبارتند از:
• پمپ
یکی از مهم ترین و حیاتی ترین لوازم برقی دستگاه تصفیه آب، پمپ است. این جزء مهم باید تعادل آب ورودی به سیستم را کنترل کند و به صورت مستقیم بر چگونگی جریان آن نظارت داشته باشد. البته لازم به ذکر است که این قطعه، انواع و اقسام متفاوتی دارد و هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده اند.
به عنوان مثال نیز می توانیم به تفاوت زیادی که میان پمپ دستگاه های تصفیه آب صنعتی و پمپ دستگاه های تصفیه آب خانگی وجود دارد، اشاره کنیم.
• آداپتور
یکی دیگر از لوازم برقی دستگاه تصفیه آب، آداپتور نام دارد که به آن ترانس نیز می گویند. این قطعه به گونه ای طراحی شده است که برق 220 ولت شهری را می گیرد و به برق 24 و 36 ولت تبدیل می کند. برق 24 ولت، برای دستگاه های تصیفه آب خانگی کاربرد دارد و برق 36 ولت نیز برای دستگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
• شیر برقی
از دیگر تجهیزات برقی دستگاه تصفیه آب، شیر برقی است که باید در زمان قطع بودن جریان برق و خاموش شدن دستگاه، جریان آب را متوقف کند و مانع ورود آن به دستگاه شود.
این قطعه نقش بسیار مهمی در دستگاه تصفیه آب، بازی می کند و در صورتی که کارایی لازم را نداشته باشد، عمر دستگاه تصفیه آب به صورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند. از این رو توصیه ما به کسانی که از دستگاه تصفیه آب استفاده می کنند، این است که حتماً به صورت دوره ای این قطعه را چک کنند تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند.
• سوییچ قطع فشار پایین دستگاه
قطعه بعدی سوییچ قطع فشار پایین دستگاه است که اکثراً آن را با نام لاتین (Low pressure) می شناسند. این قطعه مهم که امروزه در نمونه های جدید دستگاه های تصفیه آب نصب می شود، می تواند عمر مفید دستگاه تصفیه آب را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش بدهد. وظیفه آن نیز زمانی شروع می شود که جریان آب، از حد مجاز کمتر شده است و فشار لازم را ندارد. در چنین شرایطی این قطعه باید فوراً برق دستگاه تصفیه را قطع کند تا روند تصفیه و پاکسازی آب متوقف شود. اگر این سوییچ به موقع وارد عمل نشود و عملکرد درستی نداشته باشد، قطعات و اجزاء دستگاه به شدت آسیب می بینند و عمر مفید آن ها به صورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.
• سوییچ قطع فشار بالا دستگاه
قطعه برقی دیگری که در دستگاه تصفیه آب وجود دارد، سوییچ قطع فشار بالا دستگاه است. این قطعه به گونه ای طراحی شده است که در صورت پر بودن مخزن دستگاه تصفیه آب و بسته شدن شیر برداشت، باید پمپ دستگاه را خاموش کند. بد نیست بدانید که اگر این قطعه کارایی لازم را نداشته باشد و وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، قطعات حیاتی دستگاه تصفیه به شدت آسیب می بینند و خیلی زود تر از موعد معمول، فرسوده و مستلهک می شوند.
نحوه نصب دستگاه تصفیه آب
یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد دستگاه تصفیه آب وجود دارد این است که نحوه نصب این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است و کیفیت انجام آن به طور مستقیم بر عملکرد دستگاه تأثیر می گذارد. به همین دلیل نیز ما اینک به صورت مفصل در مورد نحوه نصب یک دستگاه تصفیه آب صحبت می کنیم و مهم ترین نکاتی که در حین نصب این وسیله باید مورد توجه قرار بگیرند را به اطلاع شما می رسانیم و این نکات عبارتند از:
• انتخاب فضای استاندارد
یکی از مهم ترین نکاتی که در حین نصب دستگاه تصفیه آب باید مورد توجه قرار بگیرد انتخاب فضای مناسب و استاندارد است. فضای نصب این دستگاه باید بر اساس ابعاد و ظرفیت قطعات آن انتخاب شود و گنجایش لازم را داشته باشد.
• استفاده از تجهیزات مناسب
یکی دیگر از نکاتی که در حین نصب دستگاه تصفیه آب، باید مورد توجه قرار بگیرد استفاده از تجهیزات مناسب و استاندارد است. به طور مثال نیز می توان به تجهیزاتی مثل بست ها اشاره کرد که نقش بسیار مهمی در پروسه تصفیه آب بازی می کنند و باید بهترین کیفیت را داشته باشند.
• تست کردن کارایی دستگاه
بعد از این که مراحل نصب دستگاه تصفیه آب تمام شد، حتماً کارایی و عملکرد دستگاه را چک کنید تا از اصولی بودن اتصالات آن اطمینان حاصل کنید. از این طریق می توانید ایراد های جزئی را قبل از این که خیلی پیچیده شوند حل کنید و عمر مفید دستگاه تصفیه را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش بدهید.
راهنمای خرید دستگاه تصفیه آب
از آن جایی که در حال حاضر برند ها و کمپانی های متعددی در حوزه طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب کار می کنند این وسیله در مدل ها و طرح های متنوعی به بازار عرضه می شود. به همین دلیل نیز انتخاب بهترین نمونه این دستگاه برای مصرف کننده کار چندان ساده ای نیست و کمی زمان بر است. از آن جایی که این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است ما در این قسمت به صورت اختصاصی در مورد نحوه خرید یک دستگاه تصفیه آب استاندارد و خوب صحبت می کنیم و نکاتی که در حین انتخاب این دستگاه باید مورد توجه قرار بگیرد را به اطلاع شما می رسانیم و این نکات عبارتند از:
• برند
یکی از مهم ترین نکاتی که در حین خرید دستگاه تصفیه آب باید مورد توجه قرار بگیرد، برند آن است که باید معتبر باشد. البته همان طور که خودتان نیز می دانید، محصولات برند های بزرگ و خوشنام معمولاً با قیمت های بسیار بالایی به بازار عرضه می شوند اما در عوض کارایی آن ها تضمین شده است و نیازی نیست مدام جهت تعمیر و تعویض قطعات شان هزینه شود. به همین دلیل نیز اکثر مصرف کننده هایی که تمکن مالی دارند، با قیمت بالای محصولات برند های بزرگ مشکلی ندارند و حاضر اند هر هزینه ای که برای خرید این مدل دستگاه ها لازم است را بپردازند.
• مدل
زمانی که برای خرید دستگاه تصفیه آب، به بازار مراجعه می کنید حتماً به مدل آن نیز دقت کنید. البته بهتر است مدل های جدید تر دستگاه تصفیه آب را انتخاب کنید چرا که مسلماً دستگاه های جدید تر قابلیت های بیشتری دارند و بهتر از نمونه های قدیمی کار می کنند.
• آپشن ها و قابلیت ها
یکی دیگر از موضوعاتی که در هنگام انتخاب یک دستگاه تصفیه آب، باید به آن توجه کنید آپشن ها و قابلیت های این دستگاه است که باید بر اساس نوع صنعت و کاربردی که مد نظر مصرف کننده است در مورد آن تصمیم گیری شود. بی تردید با در نظر گرفتن این نکته گزینه بهتری انتخاب خواهید کرد و می توانید به معنای واقعی کلمه از قابلیت های یک دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.
نکته: پیشنهاد ما به کسانی که قصد خرید دستگاه تصفیه آب را دارند این است که برای تهیه این دستگاه به فروشگاه ها و مراکز معتبر مراجعه کنند. با انتخاب این روش مطمئناً می توانند بهترین دستگاه تصفیه آب را با مناسب ترین قیمت خریداری کنند. البته برای اطمینان بیشتر، بهتر است با کارشناسان فروش این مراکز نیز مشورت کنند و راهنمایی بگیرند. از این طریق می توانند در وقت و پول خود صرفه جویی نیز کنند و یک خرید لذت بخش و به یاد ماندنی داشته باشند.
انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی
آب ماده ای حیاتی برای بدن انسان محسوب می شود و به توصیه پزشکان همه افراد باید روزانه مقدار معینی از آب آشامیدنی سالم و پاکیزه بنوشند. اما امروزه ممکن است از طریق همین آب آشامیدنی باکتری ها و آلاینده هایی که برای سلامتی انسان ها بسیار مضر هستند، وارد بدن ما شوند. ما در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه کار فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی مطالبی مفید در اختیارتان قرار دهیم. پس تا پایان ما را همراهی کنید.
دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟
برخی از این آلاینده ها عبارت اند از آلاینده های بیولوژکی، گازهای معلق در آب، فلزات سنگین و غیره. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از دستگاه های تصفیه آب استفاده کنیم. این دستگاه ها به گونه ای تعبیه شده اند که می توانند درصد بالایی از این آلاینده ها را از بین برده و آب آشامیدنی سالمی را در اختیار افراد قرار دهند. برای تصفیه کردن آب توسط دستگاه تصفیه آب خانگی تعدای فیلتر درون دستگاه وجود دارند که هر کدام وظایف مخصوص به خود را دارند. تعداد فیلتر ها در دستگاه های مختلف متفاوت بوده و هم بر میزان سلامت آب و هم بر قیمت دستگاه تاثیر گذار خواهد بود.
دستگاه تصفیه آب خانگی چطور کار می کند؟
امروزه با توجه به صنعتی شدن جوامع و توسعه شهر نشینی و افزایش جمعیت نیاز به آب آشامیدنی سالم و پاکیزه یکی از نیاز های مهم، اصلی و اساسی جوامع بشری است. آب های آشامیدنی توسط عوامل آلوده کننده ای مانند مواد سمی، فلزات سنگین، مواد رادیو اکتیو، میکروارگانیسم ها، روغن ها، چربی ها و غیره آلوده می شوند. البته که این آلودگی ها تا حد بسیار زیادی در تصفیه خانه های شهری از بین می روند. در این تصفیه خانه ها معمولا برای ضد عفونی کردن و از بین بردن باکتری های آب از ماده ای به نام کلرکه نوعی گندزدا محسوب می شود، استفاده می کنند. کلر آنتی اکسیدانی ارزان و در دسترس است که می تواند فقط میکروب ها و ویروس های موجود در آب آشامیدنی را از بین ببرد. مابقی آلوده کننده ها همچنین در آب باقی می مانند. از طرفی برای از بین بردن سایر آلودگی ها کلر را با موادی مانند هالوفرم ترکیب می کنند. جالب است بدانید این ترکیبات سرطان زا و برای سلامتی انسان ها در دراز مدت بسیار خطرناک هستند.
به هر حال آبی که ما امروزه در لوله کشی های شهری استفاده می کنیم، همچنان آلوده است. بنابراین بهترین کار استفاده از دستگاه های تصفیه کننده آب خانگی می باشد. این دستگاه می تواند تا حدود زیادی فلزات سنگین و آلاینده های باقی مانده در آب را از بین ببرد. دستگاه تصفیه آب خانگی توسط فیلتر های موجود می تواند تمام آلودگی های موجود در آب مانند ذرات نیترات، نیتریت، انگل ها، باکتری ها، میکروب ها، قارچ ها و همچنین ذرات سرب موجود در آب های آلوده را از بین ببرد. علاوع بر این ها دستگاه خانگی تصفیه کننده آب می تواند آب را از حالت اسیدیته بودن خارج کند. برخی از دستگاه های تصفیه آب خانگی مجهز به لامپ UV هستند که عمل ضدعفونی کردن آب را انجام می دهند. درون فیلتر های دستگاه تصفیه کننده آب خانگی پودر پوست نارگیل که نوعی کربن گیاهی است وجود دارد که می تواند تمامی ذرات آلوده کننده آب را از بین ببرد.
انواع مختلف فیلتر های دستگاه تصفیه کننده آب خانگی
همانطور که گفتیم دستگاه تصفیه کننده آب خانگی فیلتر های مختلفی دارند که هر کدام برای کار خاصی تعبیه شده اند. یکی از این فیلتر ها، فیلتر کربن فعال است. در این فیلتر با استفاده از گرانول های کربن فعال بسیاری از ناخالصی ها و آلاینده های موجود در آب آشامیدنی از بین می روند. طبیعتا بعد از مدتی با توجه به میزان آلودگی آب منطقه سکونت شما فیلتر کثیف شده و باید اقدام به تعویض فیلتر دستگاه خود کنید. نوع دوم فیلتری که در دستگاه های تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، فیلتر اسمز معکوس است. در این مرحله آب با فشار زیاد از داخل این فیلتر عبور می کند و در صد زیادی از آلودگی های آب را از بین می برد. دستگاه های تصفیه آبی که این فیلتر را دارند در بازار بسیار پر فروش و پر طرفدار هستند.
مراحل قرارگیری فیلتر ها در دستگاه تصفیه آب خانگی
همان طور که گفته شد تعداد فیلتر ها در دستگاه های مختلف متفاوت بوده و در قیمت نهایی هم موثر هستند. اما بهترین دستگاه تصفیه کننده آب خانگی موجود در بازار ایران دستگاه های تایوانی هستند که هفت عدد فیلتر دارند. در ادامه ترتیب قرار گرفتن و مراحل تصفیه آب در این نوع دستگاه را برایتان شرح خواهیم داد.
فیلتر پلی پروپیلن یا فیلتر pp : در اولین مرحله آب لوله کشی باید از این فیلتر عبور کند. این فیلتر می توان املاح درشت موجود در آب را جدا کرده و آب را تصفیه کند. این فیلتر در دو نوع یک میکرونی و پنج میکرونی ساخته می شود. از نوع پنج میکرونی آن در این مرحله استفاده می شود.
فیلتر کربن اکتیو: مرحله دوم گذر آب از فیلتر کربن اکتیو یا کربن فعال است. این فیلتر از پوست نارگیل ساخته شده و حاوی مقدار زیادی کربن فعال است. با عبور آب از این مرحه کلر موجود در آب از بین خواهد رفت و آبی شفاف و سالم تولید خواهد شد.
فیلتر کربن بلاک یا تکه ای : گذر آب از این فیلتر باعث تکمیل مرحله دوم می شود کلر باقی مانده در آب نیز به طور صد در صد از بین می رود.
فیلتر ممبران: مهم ترین و اصلی ترین فیلتر در دستگاه تصفیه کننده آب خانگی فیلتر ممبران است. این فیلتر می تواند تمامی املاح مضر و مفید آب را از هم جدا کند. املاح مضر را از بین برده و آب سالم در اختیار شما قرار دهد.این فیلتر دارای حفره های بسیار ریزی است که به مولکول ها و یون های اضافی و مضر موجود در آب آشامیدنی مانند نیترات، ویروس ها، انگل ها و انواع فلزات سنگین اجازه عبور نمی دهد. کار دیگری که این فیلتر انجام می دهد، شیرین کردن آب و رفع شوری آن است.
فیلتر پست کربن یا خطی : این فیلتر می تواند آب را شیرین کرده و طعم و مزه بهتر و قابل قبول تری را به آب ببخشد. همچنین بوی آب را تغییر می دهد.
فیلتر مینرال: همانطور که متوجه شدید در مراحل قبلی تمامی املاح موجود در آب حذف شدند. اما در این مرحه و با عبور آب از فیلتر مینرال تمام املاح مفید که باید در آب وجود داشته باشند، مانند کلسیم، سدیم و منیزیم دوباره به آب برگردانده می شوند و طعم بهتری به آب آشامیدنی می بخشند.
فیلتر قلیایی کننده آب: در این مرحله سطح ph آب تغییر کرده است با عبور آب از این فیلتر سطح ph به سطح نرمال برگشته و آب یونیزه و قلیایی می شود. برخی از دستگاه ها این فیلتر را ندارند.
فیلتر ماوراء بنفش یا uv : این فیلتر می تواند تمامی آلودگی ها و باکتری هایی که به هر دلیلی تا کنون در آب حذف نشده اند را، به طور کامل از بین ببرد. برخی از دستگاه های تصفیه کننده آب خانگی جدید دارای این فیلتر هستند. با دارا بودن این فیلتر صد در صد آب آشامیدنی سالم، شفاف و گوارایی را در اختیار خواهید داشت.
تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه کننده آب خانگی
برای اینکه عملکرد دستگاه تصفیه آب بهتر و دقیق تر باشد، بهتر است در فواصل زمانی معین اقدام به تعویض فیلتر های این دستگاه کنید. طبیعتا این بازه زمانی به میزان آلودگی آب در منطقه و محل سکونت شما بستگی دارد. در برخی از شهر ها و مناطق ایران میزان آلودگی بسیار کم و در برخی مناطق دیگر بسیار زیاد است. بنابراین باید به علائم و نشانه های زیادی توجه کنید تا زمان مناسب تعویض فیلتر را تشخیص دهید. یکی از این نشانه ها تغییر مزه و بوی آب آشامیدنی تصفیه شده است. زمانی که فیلتر ها کثیف باشند، نمی توانند عمل تصفیه کردن آب را به خوبی و درستی انجام دهند. در نتیجه آب طعم و بوی خوبی نخواهد داشت. از طرفی تغییر رنگ فیلتر ها هم نشانه ای از فرا رسیدن زمان تعویض فیلتر ها است.
علامت دیگر می تواند رسوب بستن آب در داخل کتری یا سماور باشد. بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید. آب تصفیه شده توسط دستگاه های تصفیه کننده آب خانگی بعد از جوشیده شدن در داخل کتری یا سماور رسوبی ایجاد نمی کند. در غیر است صورت به این معنی است که دستگاه کار خود را به خوبی انجام نمی دهد. از دلایل اصلی عملکرد ضعیف دستگاه نیز کثیف شدن و تملم شدن عمر فیلتر های دستگاه تصفیه کننده آب می باشد. هنگام خرید فیلتر برای دستگاه تصفیه آب خانگی دقت داشته باشید از نمایندگی ها و فروشگاه های معتبر خرید کرده و فیلتر های اصلی را خریداری کنید. استفاده از فیلترهای ارزان قیمت و تقلبی نه تنها به دستگاه تصفیه کننده آب خانگی شما آسیب وارد کرده وطول عمر دستگاه را کم می کند بلکه باعث می شود آب به طور کامل و به درستی تصفیه نشده و سلامت جسمی شما به خطر بیوفتند.بنابراین بهتر است با برنامه ریزی و دقت در زمان معین و مناسب اقدام به سرویس و تعویض فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی خود کنید.